Over de hele wereld groeit de vraag naar duurzame horecapraktijken. Dit omvat initiatieven zoals het gebruik van biologische ingrediënten, meer groenten, afvalvermindering, energiebesparing en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. In deze artikels helpen we je met jouw verduurzamingsproces.
BelBul is de zopas gelanceerde merknaam voor Belgische schuimwijnen van hoge kwaliteit, bedoeld om de identiteit van Belgische bubbels te versterken in een markt gedomineerd door champagne, cava en prosecco. Het initiatief komt van Vlaamse en Waalse wijnbouwers die hun expertise bundelen onder één herkenbare noemer.
In 2025 blijft vlees een belangrijk onderdeel van de Belgische eetcultuur, maar de voorkeuren en consumptiepatronen ondergaan subtiele verschuivingen. Uit recente onderzoeken en trends blijkt dat Belgen steeds bewuster omgaan met hun vleesconsumptie, waarbij traditionele favorieten zoals varkensvlees en rundvlees dominant blijven, maar plantaardige alternatieven en duurzame keuzes aan populariteit winnen. Dit artikel duikt in de actuele vleesvoorkeuren van de Belg, de achterliggende trends en hoe deze zich verhouden tot bredere maatschappelijke ontwikkelingen.
Elke tweede zaterdag van mei vieren we Wereld Fair Trade Dag, een internationale dag die aandacht vraagt voor eerlijke handel en de positieve impact ervan op producenten, werknemers en het milieu. In 2025 valt deze dag op 10 mei. Het is een moment om stil te staan bij hoe wij als consumenten bijdragen aan een rechtvaardigere wereld door bewuste keuzes te maken.
Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.
In 2030 zal meer dan de helft van de volwassenen in België tot de 'Gemaksgeneratie' behoren: de Millennials en Generatie Z. Vooral die laatste groep zal tegen die tijd aanzienlijk groeien, met een hoger beschikbaar inkomen én dus meer invloed. Ze zullen ook een groter deel van hun inkomen aan buitenshuisconsumptie spenderen dan andere generaties.
De horecasector staat nooit stil. Met een constante drang naar vernieuwing en een groeiende focus op duurzaamheid, gezondheid en technologie, verschijnen er regelmatig trends die de manier waarop wij eten en dineren drastisch veranderen. In dit artikel nemen we een kijkje naar zeven futuristische menutrends die momenteel de Europese horeca een enorme boost geven en […]
In de horeca draait alles om het juiste moment. De wisseling van de seizoenen biedt niet alleen nieuwe ingrediënten en gerechten, maar ook kansen om je zaak aantrekkelijker te maken. Hoe speel je slim in op het seizoen en zorg je ervoor dat je tafels het hele jaar door vol zitten? In dit artikel delen we vijf bewezen strategieën om je horecazaak te laten bloeien, ongeacht het seizoen.
De culinaire wereld is altijd in beweging, en 2025 belooft een jaar te worden vol vernieuwing en creativiteit. Over de hele wereld zijn er keukenchefs die de grenzen van de gastronomie verleggen met hun unieke visies en innovatieve technieken. In dit artikel bekijken we 5 van de meest opwindende culinaire talenten die de toekomst van de keuken vormgeven.
In 2025 zien we een aantal nieuwe trends en praktijken in de horeca die voor zowel restauranthouders als gasten enige aanpassing vereisen. Deze veranderingen zijn vaak ingegeven door economische overwegingen, efficiëntie en duurzaamheid. In dit artikel bespreken we enkele van deze nieuwe gewoonten, geïllustreerd met twee getuigenissen uit de praktijk.
In 2025 staat de horecasector voor aanzienlijke uitdagingen door stijgende kosten voor energie, personeel en ingrediënten. Om deze financiële druk te verlichten, kiezen veel horecagelegenheden ervoor om de portiegroottes te verkleinen. Maar is deze strategie voldoende om de sector te redden?