De Griekse keuken is onlangs door TasteAtlas uitgeroepen tot de beste ter wereld voor 2025, gebaseerd op beoordelingen van meer dan 477.000 bezoekers. Met een gemiddelde score die hoger ligt dan die van andere culinaire grootmachten zoals Italië en Frankrijk, verdient de Griekse gastronomie deze erkenning.
De Nederlandse horecasector staat voor een aanzienlijke kans: door het verbeteren van het aanbod van alcoholvrij en alcoholarm bier kan de drankomzet met maar liefst 16% stijgen, wat neerkomt op een extra omzet van €437 miljoen.
In de afgelopen decennia hebben filosofen, sociologen en ethici zich steeds meer verdiept in de betekenis van voedsel en de manier waarop onze eetgewoonten onze waarden en overtuigingen weerspiegelen. Wat betekent het om bewust te eten? Welke morele verantwoordelijkheid dragen we voor wat we consumeren? En hoe verbinden onze keuzes op het bord ons met de wereld om ons heen?
Vandaag zou hij 79 zijn geworden. Maar wie denkt dat Cas Spijkers enkel zijn naam heeft gegeven aan de gereputeerde academie, heeft het mis. Zijn visie op koken speelt alle dagen de hoofdrol voor veel koks, én zijn familie.
In 2025 wordt een recordaantal van 450 faillissementen onder Nederlandse restaurants voorspeld, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 199 faillissementen in 2023.
Comfortfood: gerechten die nostalgie oproepen, voldoening schenken en een gevoel van geborgenheid bieden. Laten we enkele populaire comfortfood-gerechten verkennen uit de 27 lidstaten van de Europese Unie die perfect passen bij de wintermaand januari.
Wanneer je aan sperziebonen denkt, zie je waarschijnlijk een kleurrijk bord met gezonde groenten voor je. Maar wist je dat sperziebonen technisch gezien geen groenten zijn? Dit klinkt misschien als een verrassende twist, maar het zit iets genuanceerder in elkaar. In dit artikel ontdek je waarom sperziebonen geen groenten zijn en hoe ze toch perfect in een gebalanceerd dieet passen.
Thee en infusies maken net zo vrolijk als wijn, en kunnen een gerecht ook net zo optillen. Het assortiment van Jeanne Gennar leent zich daartoe perfect.
De afgelopen jaren heeft de Belgische horecasector voordeel kunnen halen uit de regeling die het mogelijk maakte om jobstudenten tot 600 uur per kalenderjaar in te schakelen. Dit was een cruciale maatregel, vooral tijdens piekperiodes zoals de zomermaanden of feestdagen. Maar sinds 1 januari 2025 is de regeling veranderd, en mogen jobstudenten niet langer 600 uur werken in de horeca. Deze wijziging roept vragen op bij zowel werkgevers als werknemers: wat betekent dit voor de sector, en hoe kunnen bedrijven en studenten zich aanpassen?
Wanneer je denkt aan Istrië, komen misschien beelden van pittoreske heuveldorpen, turquoise wateren en Romeinse ruïnes in je op. Maar wist je dat deze regio in het noordwesten van Kroatië ook een waar paradijs is voor fijnproevers?